2011. október 22., szombat

Tedd rendbe magad! Kívül-Belül 1. rész

Ahhoz, hogy összhangban legyél magaddal, magabiztosabb legyél, belül kell rendezned a dolgaidat. Először a belső problémákra, dolgokra koncentrálok, majd jöhet a külsőd felturbózása:))


REND A LELKE MINDENNEK
Bizony, bizony. Hogy akarod, hogy a fejedben rend legyen, ha körülötted rendetlenség van? Mindent tiszta lappal kezdj. És most szó szerint! Takarítsd ki a szobád! Hagyd, hogy kiürüljön a fejed, hagyd szabadon szárnyalni a gondolataidat. Valamint, jó feszültséglevezető a takarítás!
+ Ha már rászántad magad, ne csak törölgess,porszívózz! Szánj rá egy napot, hogy rendbe tedd a kuckód, hidd el megéri, nagyon jól fogod érezni magad utána!
+ Elvileg ha próbálsz elszabadulni a múltadtól, de a régi cuccok még ott vannak a szobában, negatív energiát sugároznak! Dobálj ki minden régi cuccot, ami 'jó lesz még valamire', mert legbelül te is tudod, hogy soha semmire nem használod már:). Ha nem akarsz megszabadulni a régi dolgaidtól, tedd őket egy zsákba, dobozba és vidd fel a padlásra, vagy csak rakd el valahova!!:)
+ Fogadd meg, hogy rendet tartasz ezek után! Próbálj mindent ugyanoda visszarakni ahonnan elvetted, hetente-kéthetente porolj le, porszívózz, pakolj össze!


Tumblr_lsy7rtjflp1qkou6ro1_500_large


MAGABIZTOSSÁG
Melyik fiú szereti a szomorú, magába forduló lányokat? Akik mindig csak panaszkodnak, akik sosem tudnak felszabadultan nevetni, mindig csúnyának látnak mindent, magukat, a világot, szerencsétlennek érzik magukat? Na jó ez egy erős túlzás volt, inkább a mai lányokkal az a baj, hogy nem fogadják el magukat olyannak amilyenek. Pedig ez hülyeség! Mindenkiben van valami szép, megismételhetetlen amiért neki meg kellett születnie. Senki sem felesleges ebben a világban, te meg főleg nem:). Fogadd el magad, ha nem megy változtass rajta! Menj el edzeni, próbálgass új hajakat, sminkeket, legyél mindig változatos. Menj vásárolni, ezúttal próbálj az alakodhoz megfelelő ruhákat venni, amik passzolnak rád, jól érzed magad bennük. Ha tükörbe nézel, mostantól csak a szépet és a jót vedd észre magadban! Ne a hibáidra koncentrálj, hanem az előnyeidre! Ha a fiúk azt veszik észre, hogy ez a lány aztán elfogadja önmagát, mindig nevet TÉGED fognak választani, hiszen a srácok az ilyen lányokat szeretik és érzik jól vele magukat!


CÉLOK
Kicsi vagy nem, lennie kell! Az élet nem ér semmit célok nélkül. Ez ad neked sikerélményt, boldogságot, kedvet az élethez. Ha nincs jelenleg semmi célod, keress valami kicsit, pl.: szeretném, ha a holnapi témazáróm jól sikerülne, abból a tantárgyból, amit utálok! Ha megteszel érte mindent, tanulsz rá becsületesen és eléred a célod, hihetetlen boldogsággal fog eltölteni! Ha nem sikerül, akkor is tudod: Te mindent meg tettél!:) A célok azért is fontosak, hogy néha legyen kisebb-nagyobb csalódás, amiből tanulhatsz! Érted már mért fontos ez? Teljesen mindegy mit tűzöl ki magad elé, harcolj érte, tarts ki!!!


BARÁTOK
A másik legfontosabb 'kelléke' az életnek! Nem azt mondom, hogy legyen 50 barátod, akikkel mindennap találkozol és elmondod minden titkodat nekik! Egyszerűen csak legyen sok ember akire számíthatsz, akikkel beszélgetsz sokszor! Viszont legyen 1-2 (vagy több) olyan barátod, akiért tűzbe mennél! Igaz barátja nem lehet 100 az embernek, hiszen 1-et is nehéz találni! Éppen ezért ha találtál egy ilyen embert, azt mindig hallgasd végig, segíts neki, támogasd és vigasztald, ha úgy adódik. De mindig legyél nyitott új barátságokra, hiszen ezek apró örömöket visznek, az unalmas hétköznapokban. Próbálj meg nem ítélkezni, legyél kedves a téged körülvevő emberekkel, érdeklődj pl az osztálytársaid iránt és járj el bulizni, vagy olyan helyekre ahol sok új emberrel találkozhatsz és ismerkedj!!!


316476_10150335544373915_161162533914_8242630_1868097014_n_large


ÉS AMIKOR EGYEDÜL...
Lehetsz boldog, lehet rengeteg barátod, tökéletes pasid mégsem lehetsz teljesen boldog, ha nem vagy néha egy kicsit egyedül. Szakíts időt magadra! Legyen egy nap amikor, megnézel néhány jó filmet, szépségnapot tartasz, kimész a kutyusoddal sétálni, vagy csak lefekszel az ágyadra, bedugod a fülest és hallgatod a kedvenc számaidat! Tombold ki magad! Jó feszültséglevezető és még boldog is leszel tőle azok után, hogy nevetsz, hogy milyen hülye vagy:D Táncolj a kedvenc számodra ugrálj összevissza a lényeg, hogy érezd, hogy ÉLSZ!!!   De ennek az ellenkezője sem hiányozhat: Néha add ki magadból, nem szégyen ha sírsz mert fáj valami. Emberből vagy, érzésekből és ez természetes. Ha fáj és kell sírj, ez is hozzád tartozik!


Alone-beach-beautiful-cute-dress-favim.com-184804_large


Mindent összevetve, ezeken sosem késő változtatni. Ha valami csalódás ért elzárkóztál a külvilágtól, magadba fordultál,de szeretnél újra barátok közt lenni, nevetni dolgokon, állj fel és csináld végig! Mosolyogj! Mindenki jobban szeretni az ilyen embereket! Élvezd az életedet, mert csak és kizárólag ez az egyetlen életed van, egyetlen egy van belőled a világon és ez mindennap megér egy kis ünneplést!:)))))


képek forrása: we♥it

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése