2011. október 12., szerda

Ápoltság

Mindenkinek más jön be, más-más stílust tart szépnek, de egyben mindenki egyetért, a legfontosabb egy nőnél az ÁPOLTSÁG! Hol is kezdjük? A legfontosabb, hogy mindig minden rendben legyen velünk! Legyünk tiszták, igényesek...De hogyan?


HAJ
Az egyik legszembetűnőbb a haj. Fontos, hogy rendszeresen mosd, ne legyen zsíros. Próbálj olyan sampont választani, ami a hajtípusodnak megfelelő. Pl.: ha korpás a hajad, akkor korpásodás elleni samponokat...stb. Különböző hajpakolásokat, balzsamokat is rendszeresen használj! A hajvasaló jó dolog, hiszen kisimítja a hajszálakat puhább, rendezettebb lesz tőle a hajad és persze még egyenes is! Viszont ne vidd túlzásba... Hosszútávon, NAGYON igénybe veszi a hajat. Nekem teljesen tönkre tette, szóval tudom miről beszélek. Próbálj mindig változatos lenni, tegyél bele hajpántot, fogd fel, tedd fel kontyba! A lényeg, hogy ne legyél unalmas!:)
Kaut-visiem-vecakiem-39_large


ARC
Pattanások, miteszerek, hegek. Mindenkinek visszataszító. Ha súlyos a helyzet akkor fordulj kozmetikushoz bőrgyógyászhoz, viszont ha annyira nem akkor otthon is kezelheted. A legfontosabb lépések: radírozás, tonizálás, hidratálás! SOHA ne feküdj le sminkkel a szemeden, arcodon. Mindig mosd le kíméletesen, vagy később megbánod...  Ezekről fogok még írni bővebben megígérem!:)


TEST
Sokan nem veszik annyira komolyan(én sem mindig), de fontos a testápolás! Ne legyél lusta lefekvés előtt kend be magad testápolóval! Kézkrémet is használj bátran, de ne csak miután már száraz a kezed! Hetente egyszer nem árt leradírozni a bőröd, főleg ha önbarnítót szeretnél használni! 
Tumblr_lre2bay7gs1r1o0bzo1_500_large


KÖRMÖK
A kéz árulkodik arról, hogy mennyit adsz magadra. Ha nem is szeretnéd kifesteni a körmödet, akkor is reszeld formára, kend be egy áttetsző színű lakkal. Ha merészebb vagy, bátran használj divatos, színes körömlakkokat. 
Watermelon-sand-tropez_large


SZŐRTELENÍTÉS
Szerintem nem sokat kell erről írnom, mindenki számára visszataszító egy szőrös lány látványa. Láb, hónalj az alap, a többi ízlés kérdése:). Használhatsz epilátort, borotvát, akár gyantát, de el is mehetsz kozmetikushoz, ha nem otthon akarsz bajlódni.



SZÁJ
Gondolj bele, egy fiú hogy akarná megcsókolni azt a lányt akinek büdös, cserepes szája van? Ugye, hogy sehogy? Használj ajakápolót(előtte radírozd le a szád, száraz fogkefével dörzsöld át), mosd meg a fogaidat. Használhatsz szájvizet, fogselymet, ha délután veszít az értékéből, rágót, szájspray-t, vagy valamilyen cukorkát!:)



HIGÉNIA
Alapvető. Mindennap mosakodj meg, használj dezodort!


Lehet neked alapvetőnek tűnnek ezek, de vannak olyanok akik nem adnak magukra és ezeket a hibákat elkövetik.


képek forrása: we♥it

1 megjegyzés:

  1. Szia! :) Nagyon tetszik a blogod, így tovább!^^

    A hajas témáról szeretnélek kérdezni. Én is vasalom a hajam, szinte mindennap, annyira elfekszem és sehogy sem áll, hogy szinte muszáj. Tudom, hogy nagyon roncsolja. Neked mennyi idő után tette tönkre? Tudsz valami megoldást arra, hogy vasalás nélkül is nézzen ki valahogy a frizura?

    VálaszTörlés